Menu

Maak kennis met het veelzijdige werk van een PDZ intercedent

 • 19 december 2023
 • 15 april 2024

Benieuwd naar wat het werk van een intercedent bij PDZ precies inhoudt? Het is een dynamische rol die verder gaat dan alleen het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. In deze blogpost duiken we dieper in het takenpakket van een intercedent, lees je wat PDZ uniek maakt en horen we van Maud wat de dagelijkse uitdagingen, successen en doorgroeimogelijkheden zijn.

Wat houdt het werk van een intercedent in?

Intercedenten zijn van begin tot eind betrokken bij het proces van het matchen van kandidaten met opdrachtgevers. Dit kan per organisatie sterk verschillen, maar bij PDZ gaat dit onder andere om:

 • Contact opnemen met geïnteresseerde kandidaten
 • Voeren van intakegesprekken
 • Invullen van profielen
 • Relaties onderhouden met opdrachtgevers
 • Meegaan naar sollicitatiegesprekken
 • Contracten en offertes opstellen
 • Tarieven onderhandelen
 • Langsgaan bij geplaatste uitzendkrachten
 • Vacatures schrijven
 • Nieuwe opdrachtgevers aantrekken
 • Aanvragen verwerken

Wat maakt PDZ hierin uniek?

Bij PDZ staat het persoonlijke contact centraal. Elke intercedent beheert een eigen portefeuille aan opdrachtgevers en kandidaten, waardoor een vertrouwde relatie kan worden onderhouden. Dit persoonlijke aspect onderscheidt PDZ en creëert een unieke band tussen intercedent, kandidaat en opdrachtgever.

Wat vind je zelf leuk aan het werk?

Een dag als intercedent is nooit hetzelfde. De afwisseling maakt het werk dynamisch en boeiend. Je kan wat afspraken hebben staan die richting geven, maar daarbuiten is er veel ruimte voor eigen invullingen. Zo kan een kandidaat bellen met een hulpvraag, doe je mee met een training of ondersteun je marketing bij een fotoshoot. Ik gaf bijvoorbeeld een gastles over diversiteit aan een ROC in de buurt van de vestiging omdat ik dat erg leuk vind. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en verrassingen met zich mee.

Hoe werken jullie binnen het team?

We hebben allemaal onze eigen specialiteit. Of het nu gaat om planning, sales of organiseren van evenementen, het team vult elkaar sterk aan. Ik vind het leuk om hierin vliegende keep te zijn.

Vaak denken mensen bij recruiters aan targets halen, hoe zit dat bij PDZ?

PDZ hanteert geen strikte persoonlijke targets, maar legt de nadruk op gezamenlijke doelstellingen. Het draait niet om het halen van aantallen, maar om het creëren van oprechte en duurzame succesverhalen. De drijvende kracht achter het werk als intercedent bij PDZ is de zoektocht naar de perfecte baan voor elke kandidaat. Eerlijkheid en realisme staan voorop, zelfs als het betekent dat we soms geen directe oplossing kunnen bieden.

Als jullie een succes hebben behaald, wordt dit dan op een bepaalde manier beloond of gevierd?

Bij PDZ vieren we successen onder andere met de 'successenbox', waarin we onze verhalen delen. Daarnaast luiden we een aantal keer per week een bel bij de bar, wanneer we een succes meteen willen delen. Of het nu groot of klein is, het delen van successen creëert een positieve sfeer en teamspirit.

Kan je blijven leren?

Absoluut. De wereld van wet- en regelgeving verandert voortdurend en bij PDZ is er altijd ruimte om te leren en te groeien. Of het nu gaat om nieuwe informatie over arbeidsmarktregels of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, een carrière als intercedent bij PDZ betekent een continue ontdekkingsreis.

Wat kan je vertellen over de doorgroeimogelijkheden?

Of je nu nieuw bent in de wereld van intercedentschap of al enige ervaring hebt, PDZ biedt trainingen om je te ondersteunen bij het begrijpen van de verschillende aspecten van het vak. Van junior intercedent tot senior, of zelfs de ambitie om door te groeien naar vestigingsmanager; bij PDZ zijn de mogelijkheden divers en uitdagend.

Als dit klinkt als de uitdaging waar je naar op zoek bent, aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze vestigingen. Ontdek hoe jij deel kunt uitmaken van het PDZ-team en een impact kunt hebben op de loopbaan van anderen terwijl je jouw eigen professionele pad vormgeeft.

Sluiten