Menu

Opleidingen in de Zorg

PDZ biedt verschillende opleidingstrajecten aan binnen de Zorg. Wij gaan graag met je in gesprek om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen!

Aan de slag in de zorg!

Het team van PDZ Zorg & Welzijn biedt de opleiding tot Helpende of Helpende + (niveau 2), Verzorgende IG (niveau 3) of Verpleegkundige (niveau 4) aan. Dit zijn opleidingstrajecten die geschikt zijn voor zij-instromers of voor personen die al een zorgdiploma hebben en zich verder willen ontwikkelen.

Voor de opleidingen vragen we je om eerst een periode voor PDZ te werken in een startersfunctie in de zorg (Helpende of Verzorgende IG). Dit doen we zodat wij je kunnen leren kennen en jij ons. In deze periode kijken we hoe jij je werk doet, wat je al kan en wat je nog graag zou willen ontwikkelen.

Jij als student krijgt gedurende de opleidingsperiode 1 dag per week les en hebt via PDZ een stage/werkplek voor 24 uur per week in de omgeving van Zaandam/Amsterdam. Je hebt 1 lesdag per week van 09.30 uur tot 16.30. De lesdag wordt bij Het Zorgcollege verzorgd in Amsterdam Sloterdijk. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend Mbo-diploma. Na het behalen van je opleiding ben je nog in overleg voor een bepaalde periode via PDZ werkzaam.

Hoe ziet een opleiding eruit?

  • Opleiding tot Helpende (+), Verzorgende IG of Verpleegkundige
  • Opleidingsduur tussen de 6 en 18 maanden
  • Lesdagen van 09:30 - 16:30
  • Regio Amsterdam/Zaandam
  • Landelijk erkend Mbo-diploma
  • Na de opleiding in overleg (een bepaalde periode) werkzaam via PDZ

Opleiding tot Helpende

Voor de opleiding tot Helpende vragen we je om eerst een periode voor PDZ te werken in een startersfunctie in de zorg. Hier kan je denken aan restauratief werk, voedingsassistent of huishouding. Tijdens het opleidingstraject wordt gewerkt met kerntaken en bijbehorende werkprocessen die leiden naar de gewenste competenties.

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen: Kerntaak 1: Voert dienstverlenende werkzaamheden uit. Kerntaak 2: Ondersteunt bij dagelijkse activiteiten in zorg en welzijn. Generieke onderdelen: Nederlands 2F (instellingsexamen en centraal examen) Rekenen 2F (centraal examen) Loopbaan en burgerschap (onderdeel van onderwijsprogramma) en Keuzedelen.

De opleiding wordt afgesloten met een landelijk erkend Mbo-diploma Helpende Zorg en Welzijn niveau 2, mist je de kerntaken met een voldoende afsluit. De opleidingsduur is 6 maanden (22 lesdagen).

Opleiding tot Verzorgende IG

Voor de opleiding verzorgende IG dien je een helpende mbo-diploma niveau 2 te hebben. De opleidingsduur is 14 maanden (50 lesdagen). Als je alles met een voldoende hebt afgerond krijg je een erkend mbo-diploma Verzorgende-IG niveau 3. In tegenstelling tot de opleiding tot helpende krijg je de kerntaken in blokken. Ieder blok wordt afgesloten met een anatomietoets.

Tevens dient een toets verpleegkundig rekenen uitgevoerd te worden. In de ontwikkelfase maak je als student 8 ontwikkelopdrachten en 4 praktijkopdrachten. Examinering vindt plaats voor Nederlands 2F, rekenen 2F en keuzedelen. In de examenfase voer je de beroepsgerichte examens uit die afgesloten worden met een examengesprek.

Opleiding tot Verpleegkundige

Voor de Verpleegkundige opleiding heb je jouw Verzorgende IG niveau 3 diploma in bezit. In het opleidingstraject behandel je de volgende onderdelen: Kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning in het verpleegkundig proces. Kerntaak 2: Werken aan organisatie-en professie gebonden taken. Generieke onderdelen: Nederlands 3F (instellingsexamen en centraal examen), Rekenen 3F (centraal examen), Engels A2/B1 (instellingsexamen en centraal examen) en Loopbaan en burgerschap (onderdeel van onderwijsprogramma).

De opleiding duurt 18 maanden (60 lesdagen) en wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma mbo-Verpleegkundige niveau 4.

Wil je meer weten?
Ben je geïnteresseerd in een opleiding en wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Wij gaan graag met je in gesprek. Neem contact op met de vestiging van PDZ Zorg & Welzijn en maak een afspraak. Dan bekijken we samen wat past bij jouw toekomst.

Sluiten