PDZ draagt zorg voor de toekomst

PDZ draagt zorg voor de toekomst

Gepubliceerd: 4 juni 2020, 15:14
Laatst bewerkt: 8 juni 2020, 12:19
Geschreven door: Charlie ten Berge

Vestiging Zorg & Welzijn van PDZ Uitzendbureau gaat de strijd aan tegen het tekort aan krachten in de zorg. Dit doen zij door zorgopleidingen te faciliteren aan kandidaten met een passie om zorgprofessional te worden. Maar dit doen zij niet alleen! Voor de constructie is een totaalpakket gevormd: PDZ zorgt voor kandidaten, het Zorgcollege verzorgt de opleiding en zorgorganisaties faciliteren de stageplaats. 

Vitaal beroep
In een tijd als deze wordt wederom duidelijk hoe belangrijk de zorgsector is voor ons als samenleving. Het tekort aan krachten in de zorg is al jaren een veelbesproken topic. Naar verwachting zal de vraag naar opgeleid zorgpersoneel de komende jaren alleen maar toenemen (CBS). Voor initiatiefnemer Elin Gerlagh, vestigingsmanager Zorg & Welzijn van PDZ Uitzendbureau, werd het tijd voor actie: “het is noodzakelijk om de structurele tekorten te verlagen en met elkaar te zorgen dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Oproep
Elin roept lokale zorgorganisaties in de omgeving Noord-Holland op om samen de driehoek te vormen. De kandidaten staan te springen om aan de slag te gaan maar een leerschool is vereist. Dat weet Elin als voormalig IC-verpleegkundige maar al te goed: “In de zorg kun je niet leren vanuit een boek, je leert het echte werk vanuit de praktijk”. Dit biedt zorginstellingen een mooie kans om een bijdrage te leveren aan het tekort in de sector. “Na de stage ben je als organisatie een ontwikkelde kracht die direct inzetbaar is rijker” aldus Elin.

Opleidingen
De mbo-opleidingen die PDZ aanbiedt zijn Helpenden niveau 2 en Verzorgende VIG niveau 3. Maar ook bijscholingen binnen de zorg zoals Helpende Plus, Helpende Plus Extra en het behalen of behouden van de voorbehouden handelingen. “Sinds 2017 zet PDZ zich in voor het opleiden van nieuwe zorgprofessionals. Ook zij-instromers ontvangen wij met open armen” aldus Elin Gerlagh.

Subsidie
De deelnemende kandidaten komen in aanmerking voor een scholingsvoucher ter waarde van 500 euro. De vouchers worden aangeboden door DOORZAAM, een stichting die zich inzet voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Daarnaast biedt DOORZAAM een mentorvergoeding voor het begeleiden van de kandidaten. “We hopen, mede door de steun van DOORZAAM, kandidaten te stimuleren om in de zorgsector aan de slag te gaan.”
 

Oproep!

Werk je bij een zorginstelling die een goede leerschool kan bieden en graag een zorgtopper rijker is? Neem dan contact op met Elin Gerlagh via elin.gerlagh@mail.pdz.nl of 075-6501055. 

 
PDZ zet zich sinds 2017 in voor het opleiden van nieuwe zorgprofessionals.  Zo biedt PDZ mbo-opleidingen als Helpende, Helpende Plus maar ook bijscholingen voor verpleegtechnische handelingen. Of je nu starter bent of zij-instromer: Team Zorg gaat graag het (virituele) gesprek met je aan! Help jij graag ouderen? Of ga jij liever in de kraamhulp aan de slag? Mogelijkheden volop. De grote vraag is: wat is jouw droombaan?