Partnership PDZ en House of Digital

Gepubliceerd: 28 februari 2019, 11:22
Laatst bewerkt: 28 februari 2019, 11:22
Na enkele maanden van voorbereiding mogen we de publiek-private samenwerking (PPS) met ‘House of Digital’ en ‘PDZ Uitzendbureau’ officieel bevestigen.

De digitale economie groeit en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Dat heeft grote gevolgen op de skills die gevraagd worden van medewerkers. Niet alleen in ICT-gerelateerde beroepen, maar in alle beroepen, wordt een steeds groter beroep gedaan op digitale skills. De vraag die bedrijven aan (toekomstige) werknemers stellen, verandert hierdoor continu en de vraag naar personeel met de juiste (digitale) vaardigheden wordt groter. De missie van PDZ Uitzendbureau ‘beter worden van elkaar’ past helemaal bij de missie van House of Digital. Voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt is de samenwerking met het bedrijfsleven essentieel.

De samenwerking geeft PDZ de mogelijkheid op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, wat wij weer kunnen delen met onze opdrachtgevers en uitzendkrachten. Voor PDZ is investeren in opleiden één van haar belangrijkste pijlers voor de komende jaren.

House of Digital bestaat uit een uniek programma, waarin digitale communities een belangrijke verbindende schakel zijn om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs te versterken. In de communities wordt thematisch in een publiek-private samenwerking gewerkt aan de belangrijkste aspecten van de digitale economie. Daarnaast wordt in elke community een agenda opgesteld met activiteiten, zoals het delen van de relevante ontwikkelingen in de community bijeenkomsten en via inspiratiesessies, masterclasses en gastcolleges. Dit gebeurt in co-creatie met studenten, docenten en professionals uit het bedrijfsleven.

PDZ Uitzendbureau neemt deel aan de communitie Data science & artificial intelligence en Blockchain-technologie

Data science & artificial intelligence (AI) is het vakgebied van big data en deze hoeveelheid aan data kunnen analyseren en gebruiken door slimme technologie. Robotica en internet of things maken gebruik van big data en artificial intelligence. Een praktijkvoorbeeld is de zelfrijdende auto: door big data is er een route die de auto kan volgen en door AI worden bijvoorbeeld ongelukken met andere weggebruikers voorkomen.

Blockchain-technologie is een datastructuur die vertrouwen distribueert, waardoor de data niet gemanipuleerd of vervalst kan worden. Bekendste toepassing van blockchain is de bitcoin.