Succesvolle sollicitatietraining TRIAS leerlingen

Succesvolle sollicitatietraining TRIAS leerlingen

Gepubliceerd: 15 oktober 2018, 15:53
Laatst bewerkt: 28 februari 2019, 10:50
Intercedenten van de PDZ vestiging Wormerveer hebben dinsdagochtend 20 en donderdagochtend 22 februari in samenwerking met het TRIAS VMBO Krommenie een zeer succesvolle sollicitatietraining georganiseerd voor 185 derdejaars leerlingen. Voor de training zijn 13 bedrijven door PDZ uitgenodigd om de VMBO studenten kennis te laten maken met hoe te solliciteren.

Alle aanwezigen verzamelden zich in de collegezaal. Intercedenten Marjan en Wouter nemen de kick-of voor hun rekening met een presentatie over solliciteren en stellen de deelnemende bedrijven voor aan de leerlingen. Vervolgens is het aan de leerlingen om in groepjes gesprekken te oefenen met medewerkers uit het bedrijfsleven. 

De deelnemende bedrijven uit de Zaanstreek kijken terug op twee geslaagde ochtenden. Naast een kennismaking met de bedrijven uit de regio, biedt het voor hen ook de mogelijkheid met elkaar te netwerken. Er ontstaat echt een verbinding tussen de bedrijven.

Bas van der Made van Aannemings-en hoveniersbedrijf Germieco is eerdere jaren ook aanwezig geweest bij de trainingen: “Het is voor ons een mooie manier om naast een maatschappelijke bijdrage te leveren, ook technische onderlegde jongeren enthousiast te maken voor onze organisatie.”

Studenten leren zichzelf te presenteren aan bedrijven voor een stage of eerste baan. Voor veel leerlingen nog onbekend terrein, maar dat maakte hen niet minder enthousiast. Leerlingen gingen met een goed gevoel naar huis.

Kortom twee zeer geslaagde ochtenden voor zowel leerlingen, deelnemende bedrijven als voor PDZ Uitzendbureau.

Wil jij ook met je bedrijf deelnemen aan een sollicitatietraining of meer weten over werken via PDZ? Neem dan direct contact op met de vestiging bij jou in de buurt!