Menu

STAN & PDZ maken het verschil

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Afspiegeling van de samenleving 

Diversiteit op de werkvloer betekent een betere afspiegeling van de samenleving: meer verschillen in nationaliteit, leeftijd, geslacht, geloofsovertuiging en seksuele geaardheid. Maar ook verschillen in werkervaring, kennis, kunde en culturele achtergrond. 

Vanuit STAN Partners is projectadviseur Kim Kulderij lid van de denktank diversiteit van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en verantwoordelijk het diversiteitsbeleid van de werkmaatschappijen van STAN Partners.

Waarom?

Kim Kulderij: 'Diversiteit op de werkvloer is de afgelopen jaren een hot item geweest in de uitzendbranche. De branche kwam negatief in het nieuws vanwege het meegaan in discriminerende verzoeken van opdrachtgevers. Vervelend, jazeker, maar het heeft ons ook weer extra aan het denken gezet. Waarom krijgen we deze verzoeken, waarom gaan we hierin mee? Waarom kunnen wij onze opdrachtgevers niet overtuigen van de voordelen van diversiteit op de werkvloer? Met name deze laatste vraag is interessant. Diversiteit op de werkvloer draagt juist bij aan het de bedrijfsresultaat.' 

De beroepsbevolking verandert

'We worden geconfronteerd met migratie. Daarnaast werken we langer door waardoor verschillende generaties op de werkvloer samenwerken. Dit betekent dat de beroepsbevolking anders is dan bijvoorbeeld een decennia geleden. Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat we de gehele beroepsbevolking keihard nodig hebben om alle vacatures die er zijn in te vullen. Het uitsluiten van bepaalde doelgroepen is vanuit dit perspectief dan ook helemaal niet slim om te doen.' aldus Kim.


We geloven dat de kracht van een divers personeelsbeleid leidt tot een beter werkende arbeidsmarkt


Binnen PDZ is veel aandacht voor diversiteit. Dit zien we graag terug bij onze opdrachtgevers. Onze intercedenten worden getraind in het herkennen van directe en indirecte discriminatie en gaan hierover het gesprek aan. Ook met onze opdrachtgevers. Op deze manier hopen we een bijdrage te leveren aan een diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Niet alleen omdat dit volgens de wet zo hoort, maar juist omdat we geloven in de kracht van een divers personeelsbeleid en dat deze leidt tot een beter werkende arbeidsmarkt.

Sluiten