Menu

Simone & PDZ gaan voor onbegrensde zorg

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Ik ben Simone, ik ben 30 jaar oud en ik kom uit Italië. Daar heb ik mijn diploma verpleegkundige behaald en heb toen 2 jaar op verschillende plekken gewerkt, waaronder Milaan. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen. Eigenlijk was dit toevallig: ik was aan het reizen maar toen ik in Amsterdam kwam voelde ik al snel, hier wil ik graag blijven. Ik ben toen onderzoek gaan doen wat er nodig zou zijn zodat ik hier mijn vak kan uitoefenen. De eerste stap was een taalcursus om de Nederlandse taal eigen te maken. 

BIG-registratie

Via een online intake ben ik met intercedente Julia van PDZ in contact gekomen. Ze heeft mij toen direct goed geholpen, ik kon meteen aan de slag! Niet als verpleegkundige, maar wel als Verzorgende en Helpende. Ik had verteld over mijn passie om in Nederland als verpleegkundige aan de slag te gaan. Julia helpt mij met het behalen van mijn BIG registratie. Dit is verplicht als verpleegkundige in Nederland en geeft je bevoegdheid als zorgverlener.  

Het is belangrijk dat ik me verstaanbaar kan maken om met mijn collega’s, maar vooral om met bewoners te communiceren

Nederlandse taalcursus

Door corona duurde alles langer dan gepland. Zo heb ik via PDZ in de schoonmaak gewerkt, als voedingsassistent en Verzorgende niveau 3. De 12-weekse taalcursus die ik volgde was heel erg leerzaam. 

Vooral in mijn werk helpt het enorm dat ik de taalcursus hebt gevolgd. Het is belangrijk dat ik me verstaanbaar kan maken en met mijn collega’s maar vooral de bewoners kan communiceren. Nederlands spreken is soms nog wel spannend. Mijn collega’s spreken de taal natuurlijk heel goed en snel, dan ben je toch bang om fouten te maken. 

Verzorgende

Ik vind mijn werk als verzorgende heel leuk, aangezien het nog nieuw is voor mij moet ik nog wel wennen. Maar de werkzaamheden zijn tof. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de bewoners en patiënten. Ik vind eigenlijk al het contact met mensen leuk. Ik werk hiernaast ook nog in een restaurant, dus ik ben een sociaal dier. Ik vind het vooral fijn om mensen te kunnen helpen. Als ik iets moet noemen wat ik minder leuk vind aan mijn werk is dat toch de taal. Het kost me nu eenmaal meer moeite kost om elkaar te begrijpen. 

De toekomst 

Ik wil graag als verpleegkundige aan de slag in Nederland, dat is toch wel mijn grootste doel. De Nederlandse taal wil ik beter beheersen omdat ik ook graag in Nederland zou willen blijven de komende jaren. Uiteindelijk zou ik een specialisatie willen kiezen. Bijvoorbeeld helpen als verpleegkundige bij projecten in Afrika. 

Net als Simone aan de slag in de zorg? Bekijk onze vacatures! 
Sluiten