Menu

Rancya & PDZ dragen zorg voor de toekomst

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Ze volgt nu de opleiding Helpende welzijn niveau 2 via PDZ en hoort binnenkort of ze geslaagd is voor haar diploma. Ook werkt ze in verschillende verzorgingshuizen.

Rancya: 'Tot nu toe heb ik alleen maar goede resultaten en ben ik er 100% van overtuigd dat ik ga slagen. Tijdens de zomervakantie heb ik veel ervaring opgedaan door het stage lopen en werken. Ik ging van cliënt naar cliënt op de fiets omdat het prachtig weer was. De cliënten waar ik naar toe ging, vond ik erg gezellig en ik kon het goed met ze vinden.

Zwaar maar voldaan

Rancya is 28 jaar en moeder van 2 kinderen. Rancya: 'Stage, werk en school in combinatie met kinderen is best heftig. Ik vond het erg zwaar maar ik heb mijn beste beentje voor gezet. Het stukje school en stage is nu voorbij en ik heb weer meer tijd heb voor mijn gezin. Volgende week heb ik een examengesprek en dan hoor ik of ik geslaagd ben.'


Ondanks het zorgtekort merk ik dat het soms alsnog moeilijk is om aangenomen te worden.

'Ik zie de toekomst positief voor me, omdat ik straks een papiertje op zak heb. Ondanks het zorgtekort merk ik dat het soms alsnog moeilijk is om aangenomen te worden. Met een diploma zijn er meer mogelijkheden. PDZ biedt ook mogelijkheden voor mij in Almere en daar wil ik in de toekomst naartoe zodat ik dichterbij huis ben en mijn kinderen. Dit geeft weer wat meer stabiliteit.' aldus Rancya. 

Update: Rancya heeft inmiddels haar dimploma behaald! 
Sluiten