Menu

Maza & PDZ delen het recept voor succes

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

PDZ Uitzendbureau en MAZA hebben in samenwerking met de Horeca Vakcollege een cursus ontwikkeld om werkzoekende om te scholen tot productiekok.  

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen hun werk verloren in de horeca. Waarbij de horecabranche hard werd getroffen tijdens deze crisis, maakte andere ondernemingen zoals MAZA overuren. De productie bij MAZA draait volop waardoor daar een grote vraag is naar productiekoks. Omdat het ‘koken op grote schaal’ toch weer anders is dan koken in een restaurant is er een cursus ontwikkeld om medewerkers om te scholen. 

Gregory

Gregory kwam in maart bij PDZ terecht. Doordat zijn contract bij KLM door corona werd stopgezet kwam hij zonder baan te zitten. Gregory had een kennis die bij MAZA werkte en hier positief over was.Toen Gregory hoorde over de mengopleiding was hij meteen enthousiast: "Ik hou enorm van lekker eten. In mijn vrije tijd kook ik graag voor vrienden. De mengopleiding past dan ook goed bij mij!"

Tijdens de cursus leren de deelnemers het eindproduct van MAZA maken: hummus. Dit wordt geheel zelfstandig geproduceerd zonder het gebruik van grote machines en halffabricaten. Gregory: "een gezonde levensstijl vind ik belangrijk. Het maakproces van hummus is interressant."

De cursus bestaat uit praktijkdagen en E-learning. Zo leren de cursisten over de geschiedenis van MAZA en moederbedrijf Hansel, de bedrijven waar de cursisten als productiekok aan de slag gaan. Ook meer algemene kennis komt aan bod zoals bereidingstechnieken en uitgebreide training omtrent HACCP (Voedselveiligheid). "Ik vond het leuk meer informatie te krijgen over bepaalde bereidingsprocessen. Het koken in in grote hoeveelheden is anders als voor vrienden thuis."

Sluiten