Menu

Ilya & PDZ zijn uit hetzelfde hout gesneden

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan vond ik online een vacature waardoor ik met PDZ in contact ben gekomen. Voordat ik verhuisde naar Nederland vanuit Spanje werkte ik in een biomedisch bedrijf voor een aantal maanden. Wat ik het leukst vind aan mijn werk bij Ecowood is dat het simpele handelingen zijn die ik moet verrichten. Daardoor heb ik geen last van stress en kan ik goed mijn hoofd leegmaken. Daardoor gaat de tijd op de werkvloer snel voorbij. Bij Ecowood heb ik geleerd met een reachtruck te rijden. Ook heb ik veel geleerd over houtsoorten en het verven en bewerken hiervan.

Taaltraining

Via PDZ kreeg ik een Nederlandse taaltraining aangeboden. Aan het begin was het nogal veel informatie in een keer. Al snel werd het gemakkelijker om de taal te leren en nu vind ik het zelfs heel leuk! Ik ben nog steeds bezig met de training, ik zit nu op level B2. 

Als ik kijk hoe mijn taal was toen ik startte met de cursus is dit een groot verschil! Voorheen kon ik geen goed opgebouwde zinnen te vormen, dat is nu heel anders. Ik kan de radio goed volgen en het nieuws. Op de werkvloer begrijp ik mijn collega’s. Als ik een opdracht krijg van mij leidinggevende kan ik deze uitvoeren en ook hierop reageren in het Nederlands. Ik ben hier heel blij mee, maar ik weet ook goed: er is nog werk aan de winkel! 

De toekomst 

Waar ik mijzelf zie over 5 jaaar? Ik zou graag aan de slag gaan in de Artificial Intelligence. Mijn passie ligt bij computers sinds ik klein was. Mijn grote droom is dan ook om ooit mijn eigen software bedrijf te starten.

Sluiten