Menu

Floricultura & PDZ spreken de taal van de liefde

  • 11 november 2021
  • 11 november 2021

Floricultura

 

Yaikel: Werken bij Floricultura is heel leuk, ik heb veel gezellige collega's. De kas waarin ik werk is warm, dan herrinert mij aan Cuba.

Fabiola: Er zijn zoveel dingen die ik fijn vindt aan mijn werk bij Floricultura. Het leukste vindt ik de kennis die ik heb opgedaan over orchideeen. Alles is goed georganiseerd bij Floricultura en de manier van werken is heel anders dan ik gewend ben. Mijn collega's, van veel verschillende nationaliteiten, zijn heel aardig en behulpzaam. Daardoor voel ik me nog meer op mijn gemak.
 

Taalcursus

Fabiola: In het begin was de taalcursus erg pittig voor mij. Het is een moeilijke taal om te leren en ik vond het best stressvol. Maar nu begrijp ik de Nederlandse taal en kan ik gesprekken goed volgen. Ik kan zelf ook Nederlands spreken, maar dit is een stuk moeilijker. Ik kan mij verstaanbaar maken, maar op het gebied van spreken kan ik nog veel verbeteren. Ik ben heel blij dat ik de Nederlandse taal op deze manier kan leren!
Yaikel: Ik ben ook heel blij dat PDZ mij de kans heeft gegeven om deze taalcursus te volgen zodat ik mijn Nederlands kan verbeteren. Eind dit jaar is de cursus voorbij. Dat vind ik echt jammer. 

De toekomst

Fabiola: Waar ik mezelf over 5 jaar zie? Dat blijft een moeilijke vraag.Als het aan mij ligt blijf ik nog een tijd werken bij Floricultura, er is hier nog voldoende te leren voor mij. Het is nooit te laat om nieuwe dingen bij te leren en te groeien. Ik hoop dan ook dat Floricultura mij ook nog graag wat jaartjes wil houden.
Yaikel: Ook ik vindt het een lastige vraag. Ik hoop in ieder geval veel beter Nederlands te spreken. Daarnaast zou ik graag stappen maken om verder te komen op de arbeidsmarkt. 

rnClient.PopUp.Close