Menu

Douwe & PDZ bouwen aan zekerheid

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Op dit moment is binnen deze sector al sprake van een tekort aan vakkrachten. Door veranderingen die voortkomen uit de energieagenda zal de vraag naar technisch personeel verder toenemen. Gegarandeerd een baan dus!
 

Een duurzame toekomst

PDZ grijpt de kans aan om samen met haar uitzendkrachten te werken aan een duurzame toekomst. Onze intercedent, Laura Disseldorp: 'Dit doen wij door opleidingen aan te bieden om zo de juiste vakkennis op te doen voor de toekomst.' 

Ook Douwe is - na werkzaam te zijn geweest als parketteur - de schoolbanken in gedoken. Op het Regiocollege in Zaandam volgt hij een tweejarige mbo-opleiding tot monteur werktuigbouwkundige. Hij zit 1 dag in de week op school, de rest van de tijd brengt hij zijn opgedane kennis in de praktijk op de werkvloer.


Een stabiele toekomst met heel veel mogelijkheden

Douwe: 'Door deze kans heb ik ineens een stabiele toekomst met heel veel mogelijkheden. In mijn oude baan wist ik wel waar ik aan toe was maar zou ik altijd hetzelfde kunstje blijven doen. Nu heb ik vrijheid, afwisseling, leuke collega’s en een top salaris. Als bonus heb ik straks mijn diploma en ben ik ‘ready’ voor de techniek van de toekomst.' 

'Afhankelijk van mijn interesses kan ik na mijn opleiding alle kanten op. Ik kan mijzelf verdiepen in duurzame energie, een specialist worden, doorleren of als zelfstandige aan de slag. De vraag in de technische markt is zo ontzettend groot dat ik 100% baangarantie heb.' aldus Douwe.

Sluiten