Menu

Ammar & PDZ slaan een nieuwe weg in

  • 11 november 2021
  • 22 juni 2022

Ook als deze wens misschien (nog) niet haalbaar voelt voor de kandidaat. Door opleidingen en cursussen te bieden kan een wens zomaar eens werkelijkheid worden. Voeg een portie motivatie en een vleugje ambitie toe en je hebt het recept om een nieuwe weg in te slaan. Ook bij Ammar was dit het geval. Hij startte als bijrijder en behaalde via PDZ zijn C-rijbewijs.
 

Ammar & PDZ

Via taalschool JAR Opleidingen kwam Ammar bij PDZ terecht begin 2018. Hij wilde graag in de logistiek aan de slag. Voorheen runde hij samen met zijn vader een meubelzaak en een restaurant. Daarnaast volgde hij een economische studie. Door de oorlog in zijn geboorteland, Syrië, was Ammar genoodzaakt te vluchten. Hierdoor kon hij ook zijn studie niet afmaken.
 

Ambitie

Ammar was vanaf het eerste gesprek erg enthousiast. Hij gaf aan ambitie te hebben om internationaal vrachtwagenchauffeur te worden. Daarnaast had Ammar al veel opgezocht over chauffeurswerk in Nederland. Ammars wens was kraakhelder. Er kon een plan gemaakt worden!
 
Ammar beheerste de Nederlandse taal goed en kon meteen aan de slag als bijrijder. Tijdens deze periode heeft Ammar het traject tot vrachtwagenchauffeur gevolgd. Ammar vertelt: "Ik vond de opleiding leuk en erg interessant, maar het was niet makkelijk!" Door zijn doorzettingsvermogen heeft Ammar zijn C-rijbewijs behaald, waar hij heel blij mee is. "Het is een leuk beroep, je bent in de buitenlucht en je hebt veel contact met klanten. Ik raad het een ander zeker aan!

Ik vond de opleiding leuk en erg interessant, maar het was niet makkelijk!

De toekomst

In korte tijd heeft hij zich weten te ontwikkelen tot vrachtwagenchauffeur. Na 10 maanden als bijrijder kon Ammar zelf achter het stuur plaatsnemen. Daarnaast heeft Ammar per juli 2019 een contract gekregen bij zijn werkgever GP Groot. Een volgende stap voor Ammar waar hij hard voor heeft gewerkt. Over de toekomst is Ammar positief. "Bij mijn werkgever, GP Groot kan ik altijd verder kijken. Voor cursussen en opleidingen die mij helpen te groeien in mijn beroep sta ik altijd open."

Ammar, wij wensen jou veel veilige kilometers en succes in de toekomst!

Sluiten