Ellen & PDZ gaan voor een leven lang ontwikkelen

Gepubliceerd: 26 oktober 2020, 15:24
Laatst bewerkt: 27 november 2020, 13:33
Ellen is op 61 jarige leeftijd bezig met opleiding Helpende en werkt bij Evean. Ellen doet haar verhaal.

Ik kan verandering brengen in de zorg

Voorheen was ik werkzaam in de uitvaartbranche. Ik vond dit erg leuk om te doen. Helaas ben ik door een ingrijpende levensgebeurtenis ziekgemeld.

Ik wilde eigenlijk altijd al in de zorg werken. Via een vriendin die ook via PDZ werkte, als voedingsassistent bij het Zaans Medisch Centrum, werd ik getipt. Ik ben via PDZ begonnen in de huishouding, dit was duidelijk niks voor mij. Toen PDZ een zorgopleiding biedde wist ik het zeker. De opleiding duurt ook maar 6 maanden, dat klonk ideaal.  

Terug naar de schoolbanken

Ik heb nu de eerste maand van de opleiding op het Zorgcollege erop zitten. Ik heb een gezellige klas met leuke mensen. Ook de onderwerpen vind ik heel interessant. We krijgen huiswerk en vaak zijn de vragen uitgebreid. Dan denk ik wel eens: wat vragen ze nu eigenlijk? Dat moet toch korter kunnen, haha!  

Het leukst aan mijn werk vind ik met de mensen omgaan. Ik ben gek op oude mensen, zij hebben wat mij betreft echt iets speciaals. Ik vind dat je daar respect voor moet hebben. Ik vind het leuk om met ze kletsen en ze te verzorgen en te helpen. Vaak zitten ze in hun laatste fase. Ik hou van oudere mensen, bovendien is leeftijd ook maar een getal. Ik vind het jammer dat er zo'n personeelstekort is in de zorgsector. Dit zorgt vaak voor tijdsdruk voor zorgmedewerkers. Maar daar laat ik me niet door be├»nvloeden, ik denk dan juist: ’ik kan verandering brengen in de zorg’.  

De toekomst

Waar ik mezelf zie over 5 jaar? Natuurlijk wil ik eerst mijn diploma behalen. Ik ben een aantal dagen geleden 61 geworden maar 1 ding weet ik zeker: ik wil zo lang mogelijk door blijven werken. Ik vind het leuk om ouderen te verzorgen, bovendien houdt werken je ook jong en fit. Als ik mijn pensioenleeftijd heb bereikt wil ik graag nog een aantal dagen per week blijven werken, zolang het mogelijk is.