PDZ & de wens van Floricultura

Gepubliceerd: 23 april 2020, 17:32
Laatst bewerkt: 23 april 2020, 17:35
Geschreven door: Charlie ten Berge
Deze week zijn 15 flexkrachten van Floricultura gestart met een opleiding Nederlandse taal. Floricultura en PDZ hebben elkaar gevonden in de ambitie om onze uitzendkrachten te ontwikkelen. Het doel hiervan is het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van de flexkrachten in de toekomst.

De opleiding, aangeboden via JAR Opleidingen, zou oorspronkelijk van start gaan op de vestiging van PDZ in Beverwijk. De gevolgen van het coronavirus heeft de opleiding niet gestopt; maar er is geswitcht naar online sessies.PDZ voerde loopbaangesprekken met de flexkrachten in kwestie en vervolgens is er door JAR Opleidingen een niveau indeling gemaakt. Hieruit zijn verschillende groepen ontstaan waarin de lessen worden aangeboden.

Voor iedere deelnemer van de taalcursus is een scholingsvoucher aangevraagd bij DOORZAAM. De scholingsvouchers kunnen vrij besteed worden aan opleidingen en cursussen. DOORZAAM stelt de vouchers beschikbaar om scholing bij uitzendkrachten te stimuleren. Zij streven naar het duurzaam inzetbaar maken van uitzendkrachten.