PDZ presents Haarlemmermeer On Stage

PDZ presents Haarlemmermeer On Stage

Gepubliceerd: 5 maart 2020, 15:09
Laatst bewerkt: 6 maart 2020, 16:17
Geschreven door: Charlie ten Berge
Afgelopen dinsdag vond de allereerste editie van Haarlemmmermeer On Stage plaats in de Vanzantenhal in Nieuw-Vennep. Vestigingsmanager Marlies de Back van PDZ Uitzendbureau in Hoofddorp heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om dit beroepenfeest voor vmbo-leerlingen te kunnen realiseren. Als projectleider van Haarlemmermeer On Stage sloeg zij de handen ineen met vmbo-scholen en 100 lokale ondernemers.
 
Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?
Ruim 900 vmbo-leerlingen van diverse vmbo-scholen in de regio Haarlemmermeer betraden dinsdagmiddag de rode loper tijdens Haarlemmermeer On Stage. Met applaus en gejuich werden zij tijdens dit beroepenfeest ontvangen door ondernemers van ruim 100 deelnemende bedrijven. Onder het motto: 'Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?' maakten de leerlingen tijdens speeddates kennis met de diverse beroepen. Door netwerktrainingen op school waren de leerlingen klaargestoomd om goede vragen te stellen. Bij interesse in een beroep kregen de leerlingen een matchsticker van de beroepsbeoefenaar opgeplakt. Op de doe-dag, 19 maart, lopen deze leerlingen mee met het bedrijf van hun match.  

Ook was PDZ Hoofddorp aanwezig op het beroepenfeest. Intercedent Maarten ging met maar liefst 14 matches naar huis. In het totaal zijn er 1800 matches gemaakt: op naar de doe-dag!