Stage bij PDZ Uitzendbureau

Stage bij PDZ Uitzendbureau

Gepubliceerd: 15 oktober 2018, 15:54
Laatst bewerkt: 28 februari 2019, 11:17
Bij PDZ Uitzendbureau en het hoofdkantoor (STAN Partners) verwelkomen we graag stagiaires. Enerzijds omdat leren & werken een belangrijk onderdeel van onze identiteit is. Uiteraard dient een stageperiode leerzaam te zijn voor de student, ook voor PDZ is de kritische blik van studenten leerzaam gebleken. Daarbij vinden we het leuk om ons enthousiasme over ons vakgebied te delen! 

Hoewel stagiaires vooraf niet altijd weten waar ze aan beginnen bij de start van hun stage, zien we dat een aanzienlijk deel van onze stagiaires na hun stage aan ons verbonden blijft. Soms in een fulltime functie, soms tijdelijk voor een project of vakantieperiode en met regelmaat als start van een succesvolle loopbaan, zo hebben we meerdere managers die kennis met ons maakten tijdens een stageperiode.

Afgelopen jaar hebben we twee HRM afstudeerstages begeleid, waarbij we interessante feedback hebben ontvangen op een aantal van onze HR instrumenten. Dit is input geweest voor een grote verbetering van onze trainingen en de conclusies uit deze onderzoeken gebruiken we in de verbeterplannen van onze HR instrumenten, zoals het Performance management.

Op dit moment hebben we meerdere hbo commerciële economie studenten van zowel InHolland als de Hogeschool van Amsterdam ‘rondlopen’ op onze vestigingen. Zij leren het commerciële vak van ons en kijken kritisch mee met onze dagelijkse werkzaamheden. Al vele werkverbeteringen zijn hieruit voortgekomen, zo gaan we inmiddels een stuk effectiever om met onze database. Wat leuk is, stagiaires krijgen vanaf dag 1 een eigen takenpakket, uiteraard helpen we ze waar nodig maar ze hoeven niet toe te zien, anticiperen doen ze direct.

Ook onze afdeling Kwaliteit heeft vaak een hbo bedrijfskunde stagiair aan zich weten te verbinden. Het doen van zowel financiële als procescontroles en het leren kennen van alle bedrijfsprocessen bleek goed aan te sluiten bij de wens van stagiaires en ook hier geldt, er zijn heel wat procesverbeteringen en kritische punten boven water gekomen, precies waar deze afdeling goed in is!

Verder komen er elk jaar een aantal studenten van het TRIAS VMBO bij ons hun zogenaamde ‘snuffelstage’ doen. Afhankelijk van hun interesse kijken ze op afdelingen mee. Dit varieert van ICT, financiële zaken tot Marketing en vestigingen in de regio. Vaak best spannend een eerste kennismaking met het bedrijfsleven, hopelijk helpt de stage bij het maken van loopbaankeuzes in de toekomst.

Kortom, volop stage mogelijkheden en plekken die we ook in de toekomst graag vervullen. Kijk voor ons actuele stage aanbod op www.pdz.nl/werken-bij-pdz of mail naar esther.mentink@pdz.nl