Een huis kopen als uitzendkracht. PDZ maakt het mogelijk.

Een huis kopen als uitzendkracht. PDZ maakt het mogelijk.

Gepubliceerd: 15 oktober 2018, 15:54
Laatst bewerkt: 28 februari 2019, 10:52

Sinds deze week is PDZ Uitzendbureau opgenomen in het register van Stichting Perspectiefverklaring. Dit betekent dat het kopen van een huis voor de uitzendkrachten van PDZ een stuk dichterbij komt.

Als uitzendkracht was het vaak lastig om een hypotheek te krijgen. Met de komst van de perspectiefverklaring is hierin verandering gekomen. Het biedt de uitzendkracht de mogelijkheid om bij de meeste hypotheekverstrekkers in Nederland een hypotheekaanvraag te doen. Een werkgeversverklaring is in de huidige markt meestal niet voldoende. Daar waar de werkgeversverklaring een beeld geeft van het huidige inkomen van de uitzendkracht, geeft de perspectiefverklaring een beeld van de toekomstige mogelijkheden van de uitzendkracht om inkomen te verkrijgen. Dit biedt de hypotheekvertrekker meer zekerheid waardoor deze eerder geneigd is de hypotheek te verstrekken.

Niet ieder uitzendbureau mag de perspectiefverklaring uitgeven. Hiervoor dient een uitzendbureau opgenomen te zijn in het Register van Stichting Perspectiefverklaring en te voldoen aan bepaalde eisen. PDZ Uitzendbureau is trots op het feit dat zij sinds 5 maart is opgenomen in dit register en dus officieel de perspectiefverklaring mag uitgeven. “Als PDZ Uitzendbureau voelen wij ons verbonden met onze uitzendkrachten. Deze verbondenheid stopt voor ons niet bij het vinden van passend werk. De perspectiefverklaring past daarom perfect in de dienstverlening waar PDZ voor staat.”

Bekijk de video van Maartje die een huis kocht met een perspectiefverklaring.