Alle deelnemers geslaagd voor VAPRO-basis operator!

Gepubliceerd: 28 februari 2019, 11:37
Laatst bewerkt: 28 februari 2019, 11:37
PDZ Uitzendbureau verzorgt samen met de erkende opleider VAPRO-opleidingen tot Operator. De opleiding helpt ambitieuze productiemedewerkers zich verder te ontwikkelen tot Operator. PDZ merkt bij bedrijven een stijgende vraag naar Operators en een groei in de vraag naar gekwalificeerde medewerkers voor de uitvoering van hun werkzaamheden.

Afgelopen zaterdag heeft weer een groep van 9 deelnemers de VAPRO-basis operator cursus met succes afgerond. Dit is inmiddels de 5e groep van PDZ. Onze ervaring is dat deze mensen vol energie zitten en heel dankbaar zijn dat zij deze opleiding mogen doen.

De docent van de groep gaf aan: Dat deze groep is geslaagd is vooral te danken aan hun eigen inzet en motivatie. De deelnemers willen echt stappen zetten en steken daar veel energie in. Zo offeren ze niet alleen hun vrije zaterdagochtenden op, maar besteden tussendoor ook aanzienlijk veel tijd in het uitwerken van opdrachten en het doorwerken van de leerstof.

Dat Nederlands voor velen de tweede of zelfs derde taal is kan nogal eens lastig zijn, maar met wat geduld blijkt dat geen hobbel die niet genomen kan worden. Begrip hiervoor en een tijdelijke aanpassing van het tempo doet wonderen. Ditmaal waren er deelnemers uit Suriname, Afghanistan, Marokko, Eritrea, Ghana, Guyana, China, Nepal en Nederland. Een mooie smeltkroes van deelnemers die niet alleen betere operators worden door een dergelijk traject, maar ook nog eens veel over elkaars achtergronden leren wat automatisch tot nog meer onderling begrip leidt.

Ten slotte zie ik als docent het zelfvertrouwen van de individuele deelnemer per bijeenkomst toenemen, zodat niet alleen hun vragen over de stof steeds kritischer en inhoudelijker werden, maar ook hun werkhouding zichtbaar veranderde. De eindcijfers voor het examen waren er dan ook naar. Deze varieerden van een 7 tot een heuse 10! Kortom genoeg redenen om de 6e klas ook vol te krijgen!