Paul & PDZ maken het mogelijk

Gepubliceerd: 29 november 2019, 12:52
Laatst bewerkt: 8 september 2020, 13:25

Het kopen van een huis was in het verleden niet altijd weggelegd voor een uitzendkracht. Banken namen veelal geen genoegen met een werkgeversverklaring, omdat deze slechts inzicht geeft in de financiële situatie van de uitzendkracht op dat moment. Een werkgeversverklaring zegt niks over of iemand in de toekomst ook in staat is vergelijkbaar inkomen te verkrijgen en dat is juist hetgeen banken willen weten als ze een hypotheek verstrekken.

Zicht op kansen

De perspectiefverklaring geeft zicht op de kansen van een uitzendkracht om in de toekomst vergelijkbaar of hoger inkomen te krijgen dan nu. Juist omdat het zich richt op de toekomst kunnen uitzendkrachten hiermee wel een hypotheek aanvragen.

Register van Stichting Perspectiefverklaring

Niet ieder uitzendbureau mag de perspectiefverklaring uitgeven. Hiervoor dient een uitzendbureau opgenomen te zijn in het Register van Stichting Perspectiefverklaring en te voldoen aan bepaalde eisen. PDZ Uitzendbureau staat sinds begin 2018 in dit register en was daarmee een voorloper in de branche.

Zonder de perspectiefverklaring had hij geen hypotheek kunnen krijgen.
Paul werkt al lang met plezier voor PDZ en dat doet hij naar ieders volle tevredenheid. Zonder de perspectiefverklaring had hij geen hypotheek kunnen krijgen. Nu is hij samen met zijn vriendin de trotse eigenaar van een eengezinswoning in Zaandam.

'Als PDZ Uitzendbureau voelen wij ons verbonden met onze uitzendkrachten. Deze verbondenheid stopt voor ons niet bij het vinden van passend werk. De perspectiefverklaring past daarom perfect in de dienstverlening waar PDZ voor staat', aldus perspectief taxateur Monique Cottaar.

PAUL & PDZ maken het mogelijk

Een perspectiefverklaring maakt het voor uitzendkrachten mogelijk om een huis te kopen. Het meer dan een werkgeversverklaring.