Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Of je nu tijdelijke ondersteuning kunt gebruiken of op zoek bent naar vaste medewerkers: wij werven en selecteren goed gekwalificeerde kandidaten die altijd passen binnen de organisatie en bedrijfscultuur.Lokaal verbindendPDZ is opgericht in 1977, oorspronkelijk om opdrachtgevers uit de industrie- en logistieksector te helpen aan geschikte...

Lees verder

Workshop netwerkaanpak Participatiewet

Vrijdag, 17 april 2015 12:17
Workshop netwerkaanpak Participatiewet

Afgelopen donderdag 16 april organiseerde Werkgeversvereniging AWVN de workshop ‘Netwerkaanpak’ voor werkgevers, deze werd gefaciliteerd door PDZ Uitzendbureau. Aan de netwerkaanpak namen 15 bedrijven uit Zaanstreek - Waterland en omgeving deel, waaronder het Zaans Medisch Centrum, Lassie BV, Regio College en Gemeente Zaanstad

Werkgeversvereniging AWVN is eind 2013 gestart met het programma ‘Werkgevers gaan inclusief’. Hierin ondersteunen zij werkgevers om in hun bedrijf werkplekken te vinden of te vormen die geschikt zijn voor mensen met een arbeidsbeperking. Met elkaar de 100.000 banenafspraak uit het Sociaal akkoord nakomen, de meerwaarde ontdekken van collega’s met een beperking en de Quotumwet voorkomen.

De netwerkaanpak is een serie van vier workshops, waarbij bedrijven groepsgewijs onderzoeken waarom zij ruimte willen maken voor mensen met een beperking, waar in hun bedrijf geschikte werkplekken te vinden of te vormen zijn en hoeveel banen zij denken de komende jaren beschikbaar te kunnen maken. Tussen de workshops door worden de bedrijven gecoacht door ervaren adviseurs, zodat zij daadwerkelijk hun doel realiseren.

Veel bedrijven lopen tegen dezelfde uitdagingen aan bij het formuleren van hun ambitie. Door gezamenlijk aan de slag te gaan ondersteunen bedrijven elkaar. De deelnemers krijgen begeleiding en kunnen in korte tijd de mogelijkheden voor het eigen bedrijf in kaart brengen, met ondersteuning van een deskundige. Daarnaast is het een interessant netwerk van bedrijven en zijn er volop mogelijkheden voor PR.

Deze netwerkaanpak is een onderdeel van het programma Werkgevers gaan inclusief, dat AWVN samen met De Normaalste Zaak en zoveel mogelijk werkgevers uitvoert.

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten