Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Wij zijn er van overtuigd dat we, met een verbindende positie, lokaal een actieve bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van ondernemers en de regio. De markt van arbeid kent een groeiende diversiteit aan arbeidsrelaties. En de behoefte aan flexibele oplossingen neemt toe. De toenemende behoefte aan flexibilisering van arbeid, vraagt...

Lees verder

Spelregels voor bijverdienen naast je studie

Woensdag, 03 juni 2015 05:29
Spelregels voor bijverdienen naast je studie

Voor werken naast je studie zijn een aantal spelregels door de wetgever gesteld. Zo is er een maximum gesteld aan wat je bij mag verdienen, zonder dat je kinderbijslag of studiefinanciering in gevaar komt.

Ben je 16 of 17 jaar, houd er dan rekening mee dat je niet meer dan € 1.266 netto per kwartaal mag bijverdienen voor het behoud van je kinderbijslag. Tijdens de zomervakantie mag je nog eens € 1.300 extra bijverdienen met vakantiewerk. Kom je boven deze grens vervalt de kinderbijslag.

In 2015 mag je naast je studiefinanciering € 13.856,11 bijverdienen. Verdien je meer dan deze door de Belastingdienst bepaalde bijverdiengrens, dan moet je je studiefinanciering stopzetten met ingang van de maand dat je over de bijverdiengrens heengaat. Het te veel verdiende geld moet je afdragen aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Let er dus op dat je hier niet boven komt.
Komen je inkomsten toch boven de bijverdiengrens uit, dan dien je het bedrag boven deze grens terug te betalen. Je betaalt nooit meer terug dan je aan studiefinanciering hebt ontvangen in het vorige kalenderjaar.

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten