Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Of je nu tijdelijke ondersteuning kunt gebruiken of op zoek bent naar vaste medewerkers: wij werven en selecteren goed gekwalificeerde kandidaten die altijd passen binnen de organisatie en bedrijfscultuur.Lokaal verbindendPDZ is opgericht in 1977, oorspronkelijk om opdrachtgevers uit de industrie- en logistieksector te helpen aan geschikte...

Lees verder

PDZ lokaal betrokken

Donderdag, 13 augustus 2015 01:48
PDZ lokaal betrokken

In het voorjaar van 2014 ondertekende de gemeente Amsterdam met 6 uitzendbureaus, waaronder PDZ, de contracten voor “Inhuur Uitzendkrachten”. Sindsdien is door alle betrokken partijen hard gewerkt aan het optuigen van projectplannen voor de invulling van de Social Returnverplichting die deel uitmaakt van de aanbesteding. Op de website van de gemeente Amsterdam brengt zij verslag uit van het reilen en zeilen van de projecten. PDZ Uitzendbureau is de eerste in deze serie. 

“Als lokaal uitzendbureau voelen we ons erg verbonden met de buurt en is het voor ons extra waardevol als we op wat voor een manier dan ook hieraan kunnen bijdragen”, vertelt Jeffrey Hekelaar, vestigingsmanager van de PDZ vestiging in Amsterdam Noord. Dit is één van de redenen voor PDZ geweest om mee te werken aan het filmproject Hugo’s (dramaserie) in Noord. Bij dit project, dat inmiddels is afgerond, kregen Amsterdamse jongeren uit de stadsdelen Noord en West tijdens draaidagen de kans een kijkje te nemen in de keuken van de filmwereld en daarnaast ook bepaalde werknemersvaardigheden op te doen.

PDZ verzorgde de werving en selectie van de jongeren voor het project. Zij hielpen op draaidagen mee op de set: van geluidassistent tot aan productieassistent. Voor ieder wat wils. Daarnaast was het voor PDZ de uitgelezen kans om de jongeren in actie te zien op de werkvloer en zo kennis te maken met hen. Waar vooral op werd gelet was hoe het zit met iemands discipline, maar ook hoe iemand functioneert binnen een team. Allemaal factoren die werkgevers belangrijk vinden. In het kader van Social Return plaatst PDZ degenen die een goede indruk hebben achtergelaten door naar werk. Dit sluit aan op de gemeentelijke ambitie, namelijk de aanpak van jeugdwerkloosheid.

De 20-jarige Randy Ofosu nam deel aan het project. Lange werkdagen (van soms wel 10 uur) heeft hij er op zitten, maar heel erg was dat volgens hem niet. De leerzame tijd maakt alles goed. Op de vraag hoe hij zijn toekomst ziet, luidt het antwoord: ik wil in ieder geval naar de Herman Brood Academie. PDZ vertelt een heel positief beeld te hebben van Randy. Inmiddels staat hij ook ingeschreven bij PDZ om ergens aan de slag te gaan.   

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten