Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Of je nu tijdelijke ondersteuning kunt gebruiken of op zoek bent naar vaste medewerkers: wij werven en selecteren goed gekwalificeerde kandidaten die altijd passen binnen de organisatie en bedrijfscultuur.Lokaal verbindendPDZ is opgericht in 1977, oorspronkelijk om opdrachtgevers uit de industrie- en logistieksector te helpen aan geschikte...

Lees verder

Filmset leerschool voor jongeren

Maandag, 20 april 2015 03:55
Filmset leerschool voor jongeren

NRD-Educatief is een initiatief waarbij een professionele filmcrew samen met een groep van 30 laagopgeleide en werkloze jongeren een pilot gaat maken voor een kwaliteits-dramaserie. Na de deelname aan NRD helpt PDZ Uitzendbureau de jongeren aan een baan.

Voor de jongeren is het een unieke kans om hoogwaardige werkervaring op te doen en daarbij hun eigen talent te ontdekken en te ontwikkelen. Een inspirerende uitwisseling tussen filmprofs en jongeren die hen allen bindt door film.

Uitgangspunt is dat de jongeren samen een pilot voor een serie van hoog kwalitatief niveau maken. Voor werkloze jongeren kan de filmset de ideale werkplek zijn om weer gemotiveerd te raken voor een reguliere baan of opleiding. De solidariteit die er heerst op een filmset, werkt inspirerend en zet ook de meest onervaren mensen aan om mee te helpen. Voor de jongeren die al een mbo-opleiding hebben afgerond, zal deze professionele filmset de ideale plek zijn om hun werkervaring een grote kwaliteitsimpuls te geven. Naast alle educatieve aspecten is er ook de onderlinge uitwisseling waar we deze samenwerking op baseren. Door in discussie te gaan met de jongeren over de inhoud van de scenes, over de keuzes die je als schrijver maakt, over realiteit versus fictie, kortom, door diep op de inhoud van het script in te gaan, verrijken de jongeren dat script met hun eigen inbreng. Tegelijkertijd krijgen zij in de gesprekken over de inhoud al die 'ins en outs' van het filmscriptschrijven mee.
Deze uitwisseling tussen jongeren en filmprofs zal voor beiden de inspiratie zijn van het hele filmproces.

Werkloze jongeren die via het Jongerenloket komen, worden door PDZ Uitzendbureau geholpen en begeleid. Daarbij is een nauwe samenwerking tussen PDZ en NRD. PDZ is actief op het gebied van jongeren begeleiding en opleiding en daarmee een uitstekende partner in dit proces. PDZ draagt de maatschappelijke taak de bestrijding van de jeugdwerkeloosheid tegen te gaan. Tijdens het filmproces zal PDZ bedrijven vragen om langs te komen op de filmset om zo de jongeren te ontmoeten die verder willen met een baan.

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten