Bekijk desktop versie

Wie zijn wij?

Of je nu tijdelijke ondersteuning kunt gebruiken of op zoek bent naar vaste medewerkers: wij werven en selecteren goed gekwalificeerde kandidaten die altijd passen binnen de organisatie en bedrijfscultuur.Lokaal verbindendPDZ is opgericht in 1977, oorspronkelijk om opdrachtgevers uit de industrie- en logistieksector te helpen aan geschikte...

Lees verder

10 jaar PDZ TRIAS Jeugdjury

Maandag, 10 oktober 2016 11:00
10 jaar PDZ TRIAS Jeugdjury
Maandag 10 oktober hebben Timo de Regt (PDZ Uitzendbureau) en Ruud Keinemans de drie genomineerden voor de Zaanse ondernemersprijs bekend gemaakt aan de leerlingen van het TRIAS VMBO. Komende weken zullen ook zij een oordeel vormen over Saenkanter Fashion, funderingstechniek De Coogh, en bouwbedrijf Jan Vet.

In 2007 was het TRIAS VMBO gloednieuw en daarom gastheer voor de Zaanse Ondernemersdag. Er werd een jeugdjury in het leven geroepen en dit jaar is de TriasJeugdjury voor de tiende keer aanwezig. Het is een leerproces dat zijn weerga niet kent. De klassen handel-Administratie worden officieel uitgenodigd door supporter Timo de Regt van PDZ, samen met juryvoorzitter Ruud Keinemans. De leerlingen zijn ongeveer vijftien jaar en hebben nog geen idee van het bedrijfsleven en ondernemerschap, maar dat verandert snel. De komende weken zijn ze in de klas bezig met criteria, hoe presenteer ik mezelf, wie zou ik graag willen spreken en wat vraag ik dan? Wat doe ik aan? Op de laatste dag voor de Zaanse Ondernemersdag krijgen ze nog een netwerktraining en eigen visitekaartjes van hun sponsor. Uiteindelijk kiezen de leerlingen na de bedrijfsbezoeken aan de genomineerden een winnaar, die ze tot op het laatste moment geheim houden. En dan, netwerken…

Wat is de toegevoegde waarde voor deze leerlingen? Madina Amin: “Voor mij was dit een moment waarop ik me een onderdeel voelde van een groter geheel. Kansen zijn aangeboden in de vorm van feedback, stages en leuke gesprekken. Ik heb nu ik mijn HBO heb gehaald de beschikking over een groot netwerk, want die visitekaartjes die ik heb gescoord, heb ik nog allemaal.”

Emre Türe was geen voorzitter van de jeugdjury, maar stond wel op het podium. Hij heeft genoten van de Zaanse Ondernemersdag. Op dit moment is hij begonnen met de docentenopleiding Maatschappijleer, en wordt blij als hij aan de PDZ TRIAS Jeugdjury denkt.

Timo de Regt : “PDZ ondersteunt de jeugdjury omdat we het belangrijk vinden dat jongeren tijdens de opleiding kennis maken met de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Ook ervaren de leerlingen van het TRIAS VMBO dat ze al een netwerk hebben, en hoe ze dat effectief in kunnen zetten “

Bijna alle leerlingen die meegedaan hebben aan de jeugdjury geven een jaar later aan dat ze meer zelfvertrouwen hebben gekregen, omdat door dit evenement duidelijk werd dat je gewoon aan ondernemers vragen kunt stellen en een gesprek kunt voeren. De feedback die je krijgt is waardevol, want zij weten hoe het werkt. Leerlingen die jaren later nog de PDZ TRIAS Jeugdjury op hun CV noemen, hebben daar altijd een leuk praatje over in een sollicitatiegesprek voor een stage of baan.

Afdelingsleider en docenten: dit is betekenisvol onderwijs in de breedste zin van het woord. Boeken en de kennis van docenten blijkt wel goed te zijn, maar nu wordt dat in de praktijk heel helder en echt. Ze vinden de waarheid in de bezoeken aan de bedrijven, de contacten met de sponsor en het hele proces naar de grote dag.

Onderwerpen

Deze website maakt gebruikt van cookies. Meer informatie hierover vindt u op ons cookiebeleid. Sluiten